Gamtos saldytuvas - природный холодильник

Ziema – dora zmogu traumuot atributas,
Kai jis ruosias viska pradeti is naujo.
Nera ko varzytis. Jei griuti tai griuti,
Kad gipsa gadint kibirais, o ne saujom!

Ziema yra tai, kas isejus i lauka
Po kojomis traska ir kakta vesina.
Kada ji vilkais priesais pilnati kaukia –
Tai zenklas: Kaledines nuolaidos vynui!

Europoj ziema – saldytuvas naturoj.
Pritaikytas dirbt be elektros laidu.
Tada dar Dievai nezinojo chalturos,
Nes saziniu upems nedejo krantu.

Dabar, kai ziema visiskai is… siderino,
Uz dyka nei dirbt, nei tinget nebenori.
Naujieji dievai taip biudzeta isgarina,
Kad kedes Seime vos atlaiko ju svori.

Jei ziema stebet pro kiauru dantu tarpa,
Kai ji nusiemus politinius akinius…
Suprasime tuoj: kas kieno nagus karpo,
O kas plaus grindis – pas poezijos sakinius.

(atsiprasau uz srifta neleidzianti rasyti nosiniu ir z, s, u raidziu)

2015


Рецензии