Збагатив душу

Пішов грибів назбирати
У хвойні столітні ліси,
Там білі гриби і маслята
Черенями ростуть, хоч коси.

Назбирав грибів кошик під ручку,
Зустрів Сонця неймовірну красу,
Землю воно зігрівало мов внучку,
Розфарбувало вранішню росу.

А ось і змія пробудилась,
Прищурила очі свої,
Для захисту мов пружина скрутилась
Й заставила бігти ноги мої.

Очнувся далеко-далеко
Від місця тієї краси,
Заворожило клекотіння лелеки
І сонне дзижчання оси.

Побував у лісі мов у казці,
Відчув його дух і красу,
Був у страсі і трансі,
І цим збагатив душу свою.


Рецензии