Батько вчив

З дитинства вчив мене батько:
Мудрість народну вивчай,
Знань не буває багацько,
Заважає це робити лінь зазвичай.

Дощ іде зранку - одягай дранку,
Значить з обід перестане.
Дощ з обід – додому їдь,
Бо до ночі тебе дістане.
 
З повагою стався завжди до людей,
Бо всі вони діти Божі.
Хоч зустрінеш серед них і свиней,
Оцінювати тобі їх не гоже.

Все у житті відносно,
В кожного оцінка своя.
Не роби нікому болісно,
Бо дорога тяжка буде твоя.
 
Не полюбиш себе,
І ніхто тоді тебе не полюбить.
Яке б не було цабе,
Приголуб його, і воно тебе приголубить.
                12.03.15.


Рецензии