Ритм снежинок - как колокол псалтирь...

+ + +

... Ритм снежинок -
как колокол Псалтирь,
струны гуслей...
Прости нас, Господи.
Сохрани души наши в мире -
Светлым Словом Твоим
пригожим.


Чтобы через тьму,
что миром * зовём,
через землю, небеса, облака -
Ты явил нам Своё Лицо -
И в путь благословил дальний.


Долгий путь -
за светом с Востока -
Вифлеемский звезды сиянием -
за которой волхвы-народы
все идут через века-расстояния;


Верный путь -
где Свет с Фавора -
Неземное -
с земным сольется,
И -
бедственном -
живой водой
в души грешные прольется;


Вечный путь -
от земли многострадальной -
в оставшийся сад Эдемский...
Где от пепла и яда
покаянием
очистятся сердца.



Рытм сняжынак - як звон псалцiры...
Ангелина Добровольская
+ + +

…Рытм сняжынак –
як звон псалціры,
струны гусляў…
Даруй нам, Божа.
Захавай душы нашы ў міры –
Светлым Словам Тваім
прыгожым.


Каб праз цемру,
што светам* клічам,
праз зямлю, нябёсы, аблокі –
Ты з’явіў нам Сваё Аблічча –
І ў шлях блаславіў далёкі.


Доўгі шлях –
за святлом з Усходу –
Віфлеемскае зоркі ззяннем –
за якою валхвы-народы
ўсё ідуць праз вякі-расстанні;


Верны шлях –
дзе Святло з Фавору –
Незямное –
з зямным зліецца,
І –
гаротным –
жывой вадою
ў душы грэшныя праліецца;


Вечны шлях –
ад зямлі пакутнай –
у пакінуты сад Эдэмскі…
Дзе ад попелу і атруты
пакаяннем
ачысцяцца сэрцы.

* светам – па царк.-слав. і па-руску “миром”


Рецензии