Хелагарвел ем hаяоц тартиц

Хелагарвел ем hаяоц тартиц,
Дарцел ем анбуян трчун,
Узум ем пахчел бахтиц,
Тер-Аствац чем кароханум.

Дарапум ем ес ехернацавиц,
Амбохдж ореров ахи ардасвум,
hерацел ем ануш hяреникиц,
Тапарум еа молор отар аперум.

Гаршум ем анхихдж туркериц,
Туркерэ кашин азгис сри,
Танчвум ем хорэ веркериц,
Ов им Тер хнтрум ем огни.

Азатагри Мец-Айкэ лциц,
Ес гитем hзор ес у бари,
Масисэ цнвац hаякакан мориц,
Дарцел э туркерин гери.

Нахникс гахтел ен Мшиц,
Екел ен hасел Виркац еркир,
Ах сиртс hокус хоркиц,
Ергум э "Тле-яаман".

Ехернуц анцав 100 тари,
Сурб азг енк стехцман ориц,
Паякар э бару у чари,
Карот енк србазан hахиц.

Ес гоh ем ехбаяр руснериц,
Азг ен нранк кач у ари,
Руснерэ пркецин hаяерис маhиц,
Тер-Аствац патжир туркерин маhи.

Хелагарвел азгис тартиц,
Дарцел ем анбуян трчун,
Узум ем пахчел бахтиц,
Тер-Аствац чем кароханум.


Рецензии
Этот стих для меня очень дорог.

Сос -Мира Сос Манандян   02.05.2017 07:14     Заявить о нарушении