Мой Киев, песня

Кожна країна має столицю,
Має свій прапор, має свій герб,
Кожна родина має світлицю
Серед затишшя кленів і верб.
Ріки, озера, Карпатські гори –
Все це країна мила моя,
Хвилі блискучі в Чорному морі,
Великих князів диво-земля.

Приспів:
Київ, мій Київ,
Батько хрещений,
Даний народу з далеких небес,
Сяє твій купол і меч золочений,
Ти так страждав, але знову воскрес.

Зливаюсь у пісні з твоєю душею,
Зливаюсь навіки, о Києве мій!
Молюся від щирого серця за неї,
І спокій, і захист, і віра у ній,
Кожна країна – доля окрема,
«Кожному місту нрав і права»,
Бачили все береги Борисфена:
Битви народів і мирне життя.

Приспів:
Київ, мій Київ,
Батько хрещений,
Даний народу з далеких небес,
Сяє твій купол і меч золочений,
Ти так страждав, але знову воскрес.

Кидаю виклик, любий мій Київ,
Силам ворожим, бо твоя зоря,
Та, що світила усім моїм мріям,
З любов’ю і вдячністю знов виграва.

Приспів:
Київ, мій Київ,
Батько хрещений,
Даний народу з далеких небес,
Сяє твій купол і меч золочений,
Ти так страждав, але знову воскрес.

10.07.2015 р.


Рецензии