Маленький барабанщик

("The Little Drummer Boy", or "Carol of the Drum")

Царь родился в далеком краю,
Ему дары несут и песни поют.
И я пустился в путь, тарата-та-там,
Чтоб на него взглянуть, тарата-та-там,
И с собою нес, тарата-та-там,
Свой барабан.

Здравствуй, маленький царь из царей,
Мы оба дети из бедных семей,
Я не принес тебе богатых даров,
Но, если только ты позволишь, готов
Для тебя всю ночь,
тарата-та-там,
Бить в барабан.

Божья матерь ответила: «Да»,
И я играл, как не играл никогда,
И вдруг младенец сам, тарата-та-там,
Заулыбался нам, тарата-та-там!
Бей же громче, тарата-та-там,
Мой барабан!

(Кэтрин К.Дэвис, Гарри Симеон, Генри Онорэйти)

***

"The Little Drummer Boy", or "Carol of the Drum"

Come, they told me pa-rum pum pum pum
Our newborn King to see, pa-rum pum pum pum
Our finest gifts we bring pa-rum pum pum pum
To lay before the King pa-rum pum pum pum
Rum pum pum pum. rum pum pum pum
So to honor Him pa-rum pum pum pum
When we come

Little Baby pa-rum pum pum pum
I am a poor boy too, pa-rum pum pum pum
I have no gift to bring pa-rum pum pum pum
That's fit to give our King pa- rum pum pum pum
Rum pum pum pum, rum pum pum pum
Shall I play for you, pa-rum pum pum pum
on my drum?

Mary nodded pa-rum pum pum pum
The Ox and Lamb kept time pa-rum pum pum pum
I played my drum for Him pa-rum pum pum pum
I played my best for Him pa -rum pum pum pum
Rum pum pum pum, rum pum pum pum
Then He smiled at me pa-rum pum pum pum
Me and my drum


(DAVIS, KATHERINE K / SIMEONE, HARRY / ONORATI, HENRY)


Рецензии