Побажання

Що побажати в Новий рік
Тобі, мій друже, і  народу,
Що безупинно  з року в рік
Виборює собі свободу?
Хай буде в нас у кожній хаті,
В квартирі, домі чи оселі
Святковий стіл, гостей багато,
Щоб  діти бігали веселі…
І дай нам, Боже. пам’ятати
Про воїв наших, що в  окопах,
Про тих, хто на сторожі свята
Пильнує нас в червоних зонах….
Благаю, Боже. не забути
Забутих сиріт, вдів і матерів,
Збагнути їхній біль, відчути,
Як гірко капає сльоза з-під вій…
Убезпеч  кожну душу від янгола,
Що притримує камінь в душі,
І від тих, хто  обіцянки-цяцянки
Забуває в грошвій метушні…
Серце людям віддай у світанні:
Відгукнись, прихисти, поділись!
І живи кожен день, як останній,
Кожен рік. І  щодень. Кожну мить…
Пам’ятай. що в тобі – Україна,
Ти і є український народ…
Як цвістиме  у серці  калина,
То ніколи не згине  народ!


Рецензии