Пралескавае

Не шукай мяне, калі зіма
Крыламі ўзмахне над Беларуссю.
Я, чаму – не ведаю сама,
Хутка ў першы снег ператваруся.

Восенню таксама не шукай,
Я дажджом загрукаю па даху.
Не тебе прызначана – няхай,
Скокну на страху без кроплі страху.

Не гукай улетку, я расой,
Ранішняй расой траву абмыю.
Нехта першы зазвініць касой –
Слёзна лягуць бадылі прамыя.

Ты знайдзі, знайдзі мяне вясной!
Я, на зайздрасць лепшым краявідам,
Пад пухнатай хвояй, пад сасной
Узыду пралескавым блакітам.

15.12.2015


Рецензии
Прыгожа напісана,я рада за вас!

Людмила Шаблыко   19.02.2016 20:56     Заявить о нарушении
Мне сапрауды прыемна, Людмiла!

Вершы   20.02.2016 01:09   Заявить о нарушении