Den tredje Helgadagen

Orkar stjaernornas ljus inte stoera bilden

Lyser hon, som aer vid midnatt den svartaste
Gnistrar de, om de vore taevlingsvinnare
Andas man inte med varje oegonblick -
Blir det tystnad oeverallt omkring henne.

Yrar snoen och jag bakom varandra

Kaenslorna aer obestaemda liksom tankarna
Ordning i hjaernan tar genast slut
Viljan att sova gaar ploetsligt ivaeg
Allt som aer kvar foer mig aer att droemma.

*Три последние буквы шведского алфавита заменены из-за невозможности их отображения сайтом на aa, ae и oe соответственно.


Рецензии