Зимова Розмальовка

Що за дерево, малята,
В різнобарвних диво шатах?
Це ж ялиночка святкова -
Дуже гарна та казкова!
***
На ялинку ту гарненьку
Вмить спустилися згори,
Наче кульки червоненькі,
Пустотливі снігури.
***
Хто червону фарбу взяв,
Щічки всім розмалював?
Підганяє діточок
Танцювати "Гопачок"
(Морозко)
***
Біля барвної ялинки
В свій танок пішли сніжинки -
Дуже весело кружляють,
Їм зірки пісні співають.
***
Крихті зайчику купили
Барабан дзвінкий червоний,
Барабанить він щосили,
Дробом тим вовчиська гонить.
***
Хто в барлозі взимку спить?
Відгадали? Це ведмідь!
Може,  треба нагадати
Клишоногому про свято?
***
Білченя руде, малята,
Теж збирається на свято!
Для гірлянд  грибочки  має,
Їх на низочку чіпляє.
***
Їжачок несе в торбинці
Для  звірят усіх гостинці,
Серед них  - грушки, горішки,
Ягідок кисленьких трішки.
***
Щоб йому не нудьгувати,
Сніговик зробив санчата.
Тож тепер роботу має -
Всіх бажаючих катає.
***
А грайливі лисенята
З гірки думають з'їжджати,
Лижі Лис  їм змайстрував,
Під ялинку заховав.
***
Хто співає, любі, взимку
Знану пісню про ялинку -
Про казковий дивний ліс,
Де гуляє хитрий лис?
***
Бож у лісі тім святковім
Всі привітні та чудові!
Один одного шанують,
Не лякають. А віншують!


Рецензии