Пламя и лёд. Из Роберта Фроста

Один твердит: мир канет в пламя,
Иной же – в лёд.
Страстей изведав жар, я с вами,
Предпочитающие пламя.
А если дважды смерть нас ждёт,
Скажу: я ненависть познал
Вполне, и думаю, что лёд
Такой же шквал
Погибели несёт.


Fire and Ice

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.


Рецензии