Бiла барикада

                «Ми сказали прощай цілий епосі…»
                (Гійом Аполлінер)

Ми будуємо барикаду зі снігу,
Ми теж альбігойці
(Бо сніг білий) –
Діти нової щемливої віри
Двокольорового світу:
Розділили барикадою добро і зло,
Розділи світ на біле і чорне,
Живе і металеве,
Заморожене і розпечене.
Ми будуємо барикаду зі снігу,
Ми теж протестанти –
Літери з Біблії Лютера
Якими історія
Напише новий псалом
Про правду полум’яних поетів
І віру незламних прочан,
Що шлях торують з країни бруду
На землю святу.
Ми будуємо барикади зі снігу,
Ми теж неофіти –
Кинуті на арену
На битву з залізними гладіаторами,
Дивляться на нас зверхньо
Сенатори і патриції,
Нуворіші і скоробагатьки,
Ми теж помирати приречені,
І теж кричимо
(Тільки не імператору):
«Свободо! На смерть ідучи
Вітаємо тебе!»
Ми будуємо барикаду зі снігу,
З чистоти наших помислів,
Серед міста від горя зчорнілого
Ми будуємо.

                січень 2014


Рецензии
Это очень хорошо. Это так пробирает, что чувствуешь неловкость, говоря об этом...очевидно же.
Дякуємо

Епифания Мардарита   07.07.2016 07:47     Заявить о нарушении
Спасибо за отзыв и понимание! Это ныне редкость. Особенно относительно тех событий - огенной зимы 2013-2014 годов...

Артур Грей Эсквайр   07.07.2016 18:52   Заявить о нарушении