Украiна

Як дівчина приваблива, красива,
Напівроздіта, боса і сумна.
Під поглядом захопленим і хтивим,
Така країна в світі лиш одна.
Одні її бажають зґвалтувати,
Інші купити, завести в гарем.
Замок на двері, а на вікна грати,
Щоб проти волі, перед вівтарем.
А в неї бідної калинове намисто,
А в неї босої волошковий вінок.
В душі її, хоч сумно, але чисто,
Від світлих і не заздрісних думок…


Рецензии