Клаптики паперу

                Клаптик перший

Гностики запалили
Гнотики свічок.
Не може згоріти те
Чого не існує,
Що лише витвором є химерним
Нашої свідомости...

                Клаптик другий

Тому, що лямпа "бра"
Давно випромінює чорне світло.
Не ми сідаємо в потяг -
Потяг ковтає нас.
Слухали б музику
Та Всесвіт грає на сопілці
Занадто голосно...

                Клаптик третій

Ліхтарі випромінювали
Чорне світло.
Я зрозумів,
Чому їх вмикають вдень.
В місті дивному
Тіням людей
Проповідував істину.
Навіщо?

                Клаптик четвертий
У дивних містах
Споглядаємо храми
Чи то просто дерева –
Церкви прадавньої віри
Там – за вікнами
Транспортних засобів…
Не збожеволіти б
В цій сірості днів
І трамваїв…

                Клаптик п;ятий

Моя подруга - шабля
Мій шлях - крізь руїну похід
Моя музика - стукіт копит
Моя доля - війна...

                Клаптик шостий

До міста Лева я довго йшов
І прийшов
Але лев скам;янів
І зажурений тихо
Мені пісню співав кам;яну
Про сліди,
Що лишив на бруківці
Час...

                Клаптик сьомий
Місяць
Був схожий на
Жар-птицю
Так здалося коту -
Та марні були влови...
Бо пес завадив...
Так ключем щодня
Життя у цьому світі б;є...

                Клаптик восьмий

Відображення місяця в річці
Всі поети ловили
Лі Бо – чи то спіймав чи то ні
Маяковському «кволого місяця» не захотілось
Басьо подумав, що місяць втопився
Блок подумав – замерз він у кризі Неви –
Пізно ловити
Ніцше гадав, що зловив – але ні
А ми?

(Світлина автора віршів)


Рецензии
Другий клаптик і світлина - неймовірні дві перлини!!!
Якщо не є таємницею, де зроблена ця світлина?
З щирою повагою до Вашого таланту, Артуре!

Зинаида Комарова   08.09.2016 19:45     Заявить о нарушении
Дякуб за такий відгук! Це написано дуже давно.... Світлина зроблена в Карпатах - люблю там подорожувати....

Артур Грей Эсквайр   09.09.2016 21:55   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.