Вси побдим, и Христа в нощь усрЯщим...

* * *
Вси побдим и Христа в нощь усрЯщим
Мы со множеством правды елеа,
И со светлыми в рУцех свещами
Внутрь сподобимся быти чертога.

Иже бо вне дверей затворенных,
В неразумней постигнувый лени,
Воззовет ко Владыке бездельно:
Мя помилуй и двери отверзи.




Усрящим - встретим;
Елеа - елея;
В руцех - в руках;
Иже бо - который же;
Постигнувый - застигнутый;
Бездельно - бесполезно;
Мя - меня.


Рецензии