В родном краю

У рідному краї і серце співає,
Повітря солодше ніж мед в щільнику,
І сонце ясніше  на обрії сяє,
І небо дарує натуру тонку.
Тут  думки світліші і кращі дівчата,
Троянди країни- живопис життя,
І мамина ласка, і правда від тата,
Це все надихає на довгі літа.
Гаї зеленіють та стигне пшениця,
Поля неосяжні та гомін птахів.
А ще на стіні дідусева рушниця,
Що завжди гонила від нас ворогів.
Жовтіють  сторінки життевої книги,
Та пісня козацька лине з давніх давен.
Моя Україно !-Не вистачить криги
Тебе полонити  між ворожих знамен.
Тут будуть завжди жити люди- свободи,
І будуть вони боронити свій дім.
Розквітне країна,  знайдуть щастя народи
в братерстві й єдинстві під тризубом твоїм.


Рецензии
Чудовий вірш! Щоправда кінцівка трохи в розмірі шкутильгає,
але написано дуже натхненно і щиро!)

Вадим Мусиенко   29.05.2016 22:26     Заявить о нарушении
Все відносно...
Залежіть від того ,як декламувати.
Дякую за відгук.
Василь

Василь Чайка   12.10.2016 20:51   Заявить о нарушении