***

Скажи-но, чому в тебе такі сині очі?
Ти, напевно, зростав десь у моря?
Там проводив і дні, і ночі,
Заражаючись синевою.

Скажи, чому твої сині очі
Переповнені смутком і болем?
Звідки в очах твоїх та ворожість
До людей і до всього навколо?

Що, скажи-но, ховаєш в собі?
Бачу, море  тебе навчило
Віддаватись по добрій волі,
Ти віддав себе сам, до знесилля.

Море може собі це дозволити,
Не спустошать його люди жодні.
Ну а ти… Ти повинен приховувати
Свої очі глибокі,
Безводні.


Рецензии