Гуканне вясны

(Унуку Вадзіму, народжанаму 08.05.2001г.)

Хутчэй абуджайся, зямліца,
Ад доўгага зімняга сну.
Жадаю табе пакланіцца,
Каб сеяць ізноў збажыну.

Да сонейка ўвысь уздымайся
Ты, ярка-зялёная рунь,
Ад сокаў зямных налівайся,
Ды коласам поўным красуй.

З’явіцеся, кветачкі, лісце,
Аздобце лясы і лугі.
Як гэта было і калісьці,
Хай бусел нарэжа кругі.

Хай шчодрае сонейка ззяе
Даўжэй і даўжэй кожны дзень,
А ласкай сваёй сагравае
І дзікіх істот, і людзей.

Вясна, надыходзь! Я гукаю,
Як продкі гукалі здаўна.
З табой адрадзіцца жадаю,
Бо ўсё адраджае вясна.


Рецензии