Дурны знак

Яшчэ не бачыў наш прастор
Каб смерч па могілках насіўся,
Каб вірам цёмны калідор
З зямлі на неба прама ўзвіўся.

Валіў яліны і дубы,
Пусціўшыя праз тлен карэнні,
Зямлю ўздымаў ён на дыбы,
З глыбінь цягнуў крыжы-каменні.

Каго хацеў падняць з труны
І абудзіць з халоднай цемры?
Аб чым ён знак даваў дурны
Пад дзікі рогат д’ябла хеўры?

Ці не аб тым, што тут хавалі
І тых, каго з пятлі вымалі.


Рецензии