Черёмуха настоящего украинца

Второй из недавно обнаруженных стихов, которые я написал в 1989 году. НаписАл я его на мотив слащавой песенки «Черемшина» (Черёмуха), написанной где-то в середине 1960-х и бывшей очень популярной не только в Украине, но и в СССР. Я её терпеть не мог изначально за деревенско-хуторской западенский колорит. Потому и написал эту саркастическую пародию, учитывая всю лживость складывавшейся обстановки

Черемшина справжнього українця (на укр. языке)

Знов Бандери голос чути в лісі,
Автомати поки що у стрісі,
Та вівчар жене отару плаєм,              долиной
В нього «шмайсер» поруч з малахаєм.      длинный кнут

                Ой ти, ненько рідна, Україно!
                Рознещасна наша ти дівчино!
                Москалів з жидами
                Всіх повиганяєм,
                А тебе спасем!

Вже Бандеру чутно голосніше
Вже Павличка голос вуха тішить,
Нумо, хлопці, нумо! Уперішим             "Перетянем сплеча"
Всіх, хто замість «чую» скаже «слышу».
От сідає сонечко за обрій
Вже пора нам пропустить по Одній.
Нумо ж хлопці! Салом закусИмо
Потім купно на Москву рушИмо.
     1989


Рецензии