На бдението срещу Архангеловден

                Величаем вас, Архангели, и Ангели и вся Воинства,
                Херувими и Серафими, славящии Господа.

В пламъчни багри, в топли нюанси
Витоша в сън се унася.
Кръстът проблясва светъл и гланцов.
В храма звучи катавасия.

В молитвени шепоти, тихи и кротки
тайно възнасяме дух.
Протяжни прошения, ектенийни нотки
усърдно възгласяме тук.

Сили безплътни, служебни, Небесни,
съборно отправяме зов:
Чуйте молитвите в бденните песни,
покрийте ни с своя покров.

Нощта с дъх на восък и цвят на индиго
припада във земен поклон.
Ангелски войнства спускат се мигом,
съслужат пред Божия трон.

Христовите войни на цяла вселена
се молят в светия олтар:
Благословен еси, Боже, Спасителю Свети!
В покаяние приеми всяка твар!


Рецензии
Да, Румяна! Господь принимает нас в покаянии!
Спасибо за творчество!

Анетта Оскольская   07.12.2015 15:13     Заявить о нарушении