Огън

Към залеза – разровена жарава
ръце протягам и се грея.
В небето облачета пепеляви
в огнени окраски розовеят.
 
За ръцете си студени
аз има откъде да взема огън.
Но за сърцето вледенено,
от Теб си вземам само, Боже.


Рецензии