крулiв сон

- що у покої сонним
(то хіба спим, сним)?
- передчуття, доню,
передчуття війни.

- що одівсюди лине
як дощ, як гул?
- передчуття, сине,
передчуття згуб.

- а що тобі сниться, мати,
в твоєму сні?
- що зливою змивають хату
дощі рясні...

- батьку, на що чигати?
- бозна... але не спим!
о, тільки но не спати
нам всім! -
як ото їх просив Він
гаряче з вуст, апостолів своїх всіх, Він -
Іісус!

...

- жоно моя, королево кохана,
що ж бо в нас є?
- ніц нєма. Але сонце встане нарано,
обігріЄ.


Рецензии
Дуже цікавий і вражаючий твір!

Артур Грей Эсквайр   06.09.2016 18:47     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.