Крынiца

Над крынiцай ярка сонца
Свецiць з вышынi,
А вадзiца у ёй студзеная
З густам дабрынi.

Як у юнацтве на спатканне,
К крынiчаньке прыду,
Зачэрпну у далонi смачную
З асалодаю пап'ю.

Адразу здыме усе турботы,
Адразу здыме усю журбу,
Унясе вада усе разам
У хуткую раку.

Хай застаецца у спадчыну
Чыстая вада,
Нашчадкам нашей вотчыны
С сэрцам дабрыня.


 на белорусском языке


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.