Белорус

Беларус

Ен  тутэйшы, сусед і сваяк,
З ім прыемна насустрач і ў поруч.
Разам  топчацца наша зямля,
Мы праз плот-раніцой, ці апоўнач.

У бядзе, ў трывозе, між спраў,
На вяселлі, ў роспачы сціплай,
Ен апошняе сябру б аддаў,
То зямляцкая, добрая звыкласць.


Панямонец, ад продкаў увесь.
Яму ў сорам быць госцем нязваным.
Не тваё, дык здымі і павесь,
Бо заўжды памяркоўны ,рахманы.
.
Можа кіне свайго ў бядзе?
Ці дабро не па брацкі падзеліць?
Яму зычу дабра кожны дзень.
То ад сэрца,не слоў добрых дзеля!


Рецензии
Спасибо Вам за любезную мне мову и добрые слова благословенному народу любимой моей Беларуси.

Галина Геро   15.02.2022 08:00     Заявить о нарушении
На это произведение написано 12 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.