О мове украинской души. укр. язык

Про мову української душі.

               ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕНСТВА.

Мова рідна,-безцінне життя джерело,
Дарована українському державному народу.
Місточок порозуміння,й веселки крило-
Слово про : біль,героїв,природу та вроду.

Безцінні слова, з криниці Кирила та Мефодія,
Полемічний стиль Кленовича та Вишенського,-
Могилянська скубенська бурлескна пародія-
Гнів та біль:Енеїди,Шевченка,Франка, Старицького.

Про любов, хвилюючі слова Лесі та Олеся,
Сатирична проза Остапа Вишні та Глазового,
Історичній біль від Ліни Костенко донесться-
Шестидесятники вивели мову з "царства німого".

Мова говорила на зорі новоїНезалежної України,
Словами Павличко,Олійника,Драча,Вінграновського,
Піснями: Яремчука,Ротару,Матвієнко,Кириченко,Цісик-дівчини,
Іронічною: Забужко,Карпи,Матіос та Подеревянського.

Летять у світ твори Шевченківців-лауреатів,
В кожному селі,свій Сковорода та Франко,
На дитячій клумбі, зростає чимало талантів-
Цього вже не стримає та не заперечить ніхто.

ЧАС, І Українці будуть розмовляти різними мовами чемно,
Тільки не примушуйте вчити іноземну мову за пів року!
"Нареформували" вже хопці Накивалов та Мовомоченко,
Грамотність це гарно,тільки треба, щоб мова була пророком.

Через мову видно,що українці красиві душею,
Українсьа душа, навіть у тузі та журбі співає,
Пишаймося друзі,- українською мовою своєю,-
Українське слово, нас від біди оберігає.


Рецензии
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В Луганске все еще учат в школах украинский язык. Это в свете последних событий и странно, и в то же время греет душу. Проводила НГ корпоративы и дети и взрослые читали стихи на укр. языке Деду Морозу. Это вообще вразило до сліз. Ось думай, що воно трапилось???????????????

Ирина Еремина Космея   02.01.2016 21:19     Заявить о нарушении
Хоча на конкурсах та фестевалях та концертах кругом вже повдягали російські костюми та кокошники. Вінка навідь не найдеш, а укр мова лунає. Дивно!

Ирина Еремина Космея   02.01.2016 21:21   Заявить о нарушении
Я верю очень сильно вражда продёт останется дружба.А мова и какошники и то и другое красиво.

Пётр Лавренчук   02.01.2016 23:14   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.