Гасне казковий рубiновий вечiр

                Гасне казковий рубіновий вечір,
                Чарами серце моє оповито.
                Місячне сяйво яскраве безпечне
                Пада на сонні поля оксамитом.

                Зорi в хмаринках блукають, як зграя,
                Сяйво слабке їх, і синій серпанок

                Темні віконця хатин відбивають.
                Кидають тіні дерева на ґанок.

                Дзеркалом срібним полискує річка.
                Вітер-шпигун заглядає у вiкна.
                В тиші тополя стоїть, наче свічка,
                Мiцно заплутався мiсяць у вiтах.

                Сон наближався швидкою ходою
                В селище наше. Біліла долина
                Килимом снiжним, а ось за рікою
                Мла постелилась, як синя тканина.

                Ах, що за нічка прозора, весела!
                Шибки замерзли, сніжок знов пустився.
                Впевнений я, що з усіх оцих селищ,
                Наше - найкраще. Приходь, подивися!

                Синє зображення в склі почорніло
                І змалювало пейзаж цей зимовий:
                Селище наче на вікнах застигло
                Неперевершеним фото казковим!

               Березень, 1999р.


Рецензии
Прекрасная картина и соответственно - "чудовi вiршi". Такая метафоричность, такой колорит приближающейся ночи, которому и известные художники-пейзажисты позавидуют! Я бы на вашем месте продолжал писать и на украинском языке, ведь ему нет равных по певучести и краскам, особенно в пейзажных зарисовках.
Хорошего дня вам, Вадим!

Вадим Цимбалов   05.08.2019 09:57     Заявить о нарушении
Спасибо, Вадим, но на украинском я уже давно не пишу.

Вадим Ферзь   05.08.2019 10:22   Заявить о нарушении
Тогда желаю вам - по возможности почаще писать на русском, а то я практически уже весь ваш портфель обозрел.

Вадим Цимбалов   05.08.2019 12:43   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.