A. N. Vertinskiy. Calf-caste

A theme is all I call for, I do need no woman.
A theme does light a melody in th’ igniting heart.
I can turn a cadaver into a magic poem,
I love making empresses out of chambermaids. 

In an evening dancing hall, in an eve of a May day,
While a jazz with confidence swayed entangled pairs,
I made up so tenderly - you, my wonder-maiden,
You, my witch magician from a land afar.

In th’ crystals sings-rings electricity
I am in love with your beauty and mien,
You are dancing , Your Swell Eccentricity,
You my Love, you my Queen!!

In an evening dancing hall, in an eve of a May day,
While a jazz with confidence swayed entangled pairs,
I made up so foolishly - you, my wonder-maiden,
You, my witch magician from a place not far.

Realizing your hollow identity
To my heart gave much sorrow and ache…
You are leaving, Your Absurd Nonentity,
You, half-caste… you, another mistake…

In an evening dancing hall, in an eve of a May day…


Мне нужна не женщина, мне нужна лишь тема.
Чтобы в сердце вспыхнувшем зазвучал напев.
Я могу из падали создавать поэмы,
Я люблю из горничных делать королев.

И в вечернем дансинге, как-то ночью мая,
Где тела сплетенные колыхал джаз-банд,
Я так нежно выдумал Вас, моя простая,
Вас, моя волшебница из далеких стран.

Как поет в хрусталях электричество,
Я влюблен в вашу тонкую бровь...
Вы танцуете - Ваше Величество,
Королева-Любовь.

И в вечернем дансинге, как-то ночью мая,
Где тела сплетенные колыхал джаз-банд,
Я так глупо выдумал Вас, моя простая,
Вас, моя волшебница недалеких стран.

И души Вашей нищей убожество         
Было так тяжело разгадать...
Вы уходите, Ваше Ничтожество,
Полукровка, ошибка опять...

И в вечернем дансинге, как-то ночью мая …


Рецензии