Пак те разплакаха, майко Русия! , Генка Богданова

/ В памет на  невинните 224 жертви
на  самолетната катастрофа/

В този ден светлината помръкна в очите ни!
В този ден, гневът заклокочи в гърдите ни.
В този ден болка и срам завладяха сърцата ни.
В този ден черна мъка  удави душите ни.

Стотици невинни са жертви на  чужда омраза.
Безумие  шества в света като  страшна проказа.
Светът разплака  пред двете малки ръчички,
гледат го с укор две ужасени очички.

Събудете се, хора! Днес плаче майка Русия,
но жертвите утре, може би, ще сме ние.


Рецензии