Дiд та укроп

ПОСАДИВ ДІД НА ГОРОДІ
ЗЕРНЯТКО УКРОПУ -
РОСТИ, КАЖЕ, ЗЕЛЕНИЙ,
ГОДУЙ ВСЮ ЄВРОПУ!
РОСТИ, МІЙ УКРОПЧИК,
МІЦНИМ ТА ВИСОКИМ,
СМАЧНИМ ТА КОРИСНИМ.
З КОРІННЯМ ГЛИБОКИМ!

ГУЛЬК, АЖ ВИРІС УКРОП
ГУСТИЙ ТА ПАХУЧИЙ -
ДАРМА, ЩО ЗРОСТАВ
НА НАВОЗНІЙ КУЧІ.
ЗАСІВ В НІЙ КОРІННЯМ,
ЩО Й НЕ ЗІРВАТИ -
ПІШОВ ДІД ДО ХАТИ
ПІДМОГУ ГУКАТИ.

ХОЧ БАБКА СТАРА ВЖЕ
ТА СИЛУ ЩЕ МАЄ, -
ВЧЕПИЛАСЬ У ДІДА, -
ДОПОМАГАЄ!
А ДІД ЗА УКРОПА
ВЧЕПИВСЯ ТА Й СМИКА -
ТЯГНЕ-ПОТЯГНЕ -
ЧЕРВОНА АЖ ПИКА!

НЕ ЗРУШАТЬ УКРОПА -
АЖ ВИВЕРНУВ РУКУ!
ПОКЛИКАЛА БАБКА
НА ПОМІЧ ОНУКУ.
ОНУКА ЗА БАБКУ,
БАБКА ЗА ДІДА,
ДІД ЗА УКРОПА -
ТЯГНУТЬ В ЄВРОПУ!

ТЯГНУТЬ-ПОТЯГНУТЬ -
НЕ ЗРУШАТЬ РОСЛИНУ!
СИДИТЬ, ПАСІПАКА,
НЕ ЛІЗЕ, СКОТИНА!
ПОБІГЛА ОНУКА
ПІДМОГУ ШУКАТИ.
АЖ ГУЛЬК - ЗА КУЩАМИ
СИДЯТЬ ДЕПУТАТИ!

ЯК РАЗ ТУТ ЗІБРАЛИСЬ
ІТИ ДО ЄВРОПИ,
АЖ ТУТ ПОЗБІГАЛИСЬ
ТЯГНУТИ УКРОПА.
ДЕПУТАТИ ЗА ОНУКУ,
ОНУКА ЗА БАБКУ,
БАБКА ЗА ДІДА -
УКРОПА ТЯГНУЛИ АЖ ДО ОБІДА!

ТЯГНУТЬ-ПОТЯГНУТЬ -
НЕ ЛІЗЕ, КУЛЬТУРА,
БО ДУЖЕ УВ'ЯЗЛА
В БАГНЮЦІ ФІГУРА!
АЖ ТУТ К ДЕПУТАТАМ
ПРИЙШЛИ АДВОКАТИ -
ВЧЕПИЛИСЬ У НИХ
І ДАВАЙ ВИТЯГАТИ!

ТЯГНУЛИ-ТЯГНУЛИ
АЖ, БІДНІ, ВТОМИЛИСЬ -
ПОПИЛИ, ПОЇЛИ
ТА ЗНОВ НАВАЛИЛИСЬ.
ТЯГНУТЬ-ПОТЯГНУТЬ
З БАГНЮКИ УКРОПА...
АЖ ТУТ СХАМЕНУЛИСЬ:
- ЧЕКАЄ ЄВРОПА!
МИ Й РАДІ УКРОПА
ТЯГНУТИ З БОЛОТА,
ХОЧА, ПОМІЖ НАМИ -
ЦЕ МАРНА РОБОТА!

СУДИЛИ-РЯДИЛИ -
АЖ ПИКИ ПОБИЛИ!
ТЯГНУЛИ РОСЛИНУ
З ТІЄЇ ТРЯСИНИ
АЖ ДОТИ, ДОПОКИ
БУЛО ЩЕ ЇМ СИЛИ -
ТЯГНУТЬ-ПОТЯГНУТЬ
І ВИТЯГЛИ НАЧЕ!
А ХТО ТАМ ТЯГНУВ,
ТОЙ НА РАДОЩАХ ПЛАЧЕ!

ВСІМ ДЕПУТАТАМ
І ЇХ АДВОКАТАМ
І ДІДУ, І БАБЦІ,
І ЇХНІМ ОНУКАМ -
ВСІМ ЗРОЗУМІЛА
ПРОСТА ЦЯ НАУКА!
ДОСИТЬ НАРОД ВЖЕ
ТРАВОЙ ГОДУВАТИ -
ДАЙТЕ ВЖЕ САЛА
ДО СТОЛУ У ХАТИ,
М'ЯСА ТА РИБИ,
А НЕ УКРОПУ -
ЯКЩО ГОЛА ЖОПА -
ДО БІСА ЄВРОПА!

04.11.2015 р.
м. Киів
 


Рецензии