***

Ти - кишеньковий  злодій
моєї гнучкої душі,
вкрадаєш знову й знову
мінливі думки.
"А що було б?" Годі...
немає ніяких "якщо"
"-я стала б тобі у нагоді"
всміхнешся, спитаєш "То й що?"
Вслухаюся більше й більше
у подихи, серця тон.
О Господи, ну навіщо,
існують якісь закони?!
Від часу- чогось немає.
сумую. Вкриваюсь кіркой.
подумки - обіймаю
втрачаю, таке щось рідне.

"Так Маленький принц приручил Лиса.  И вот настал час прощанья.
     - Я буду плакать о тебе, - вздохнул Лис.
     - Ты сам  виноват, - сказал  Маленький принц.   - Я ведь  не хотел,
чтобы тебе было больно, ты сам пожелал, чтобы я тебя приручил...
     - Да, конечно, - сказал Лис.
     - Но ты будешь плакать!
     - Да, конечно.
     - Значит, тебе от этого плохо.
     - Нет, - возразил  Лис, - мне хорошо.   Вспомни, что я говорил  про
золотые колосья."
Антуан де Сент-Экзюпери. Маленький принц


Рецензии