У лiтнiй вечiр

Настав літній вечір; дзижчать комарі
Все жалять, і жалять, і жалять.
І навіть вітрець не гуде в димарі,
А я в тишині комарів б'ю без жалю.

Над полем і місяць рожевий он сходить;
Він ллє на хмариночки сяйво своє
І колесом котиться по небозводу,
І жовтим промінням хмаринки він б'є.

Шумить у травичці густій сонний вітер,
Вже сон випуска з рукавів своїх чари.
Над полем стемнілим і місяць не світить,
Бо він заховався у сивії хмари.

Ось лише я тільки так сильно гукну
У ту далечінь, де стоять темні гори,
До мене в ту мить крізь шовкОву пітьму
Озветься луна із гірської комори.
Березень, 1999р.


Рецензии
Тропы чудные! Особенно понравились сон, который "випуска з рукавів своїх чари", шёлковая полутьма.
Март очаровал молодого поэта.

Вадим Цимбалов   17.09.2019 09:58     Заявить о нарушении
Да. Заколдовал!

Вадим Ферзь   17.09.2019 10:06   Заявить о нарушении