Коли губиться в собi дитина?

Тільки листя із дерев опада,
а у мене вже сніг і проливні дощі.
Де ця межа, коли душа молода,
безжально роздягає зелені кущі?

Як це у світі бува, скажіть,
коли губиться в собі дитина?
Коли вона,  як завжди,  кудись біжить,
а потім не вертається, бо не повинна?

Коли зелений садок із квітами в'яне,
а мрійлива яблуня не має цвіту,
коли зовсім не від щастя ти п'яний
і більше не береш альбом і фарби палітру?

І у роті не солодка соломка-сигарета,
А каву ти любиш за те, що гірка,
Ти розумієш навіщо тобі газета
і вона вже ніяк не нудна.

Поясніть мені,  люди,  як це бува,
коли не віриш ти в казки,
бо там є нереалістичні дива.
І із-за цього обривати із дитинством зв'язки?

Як стають тими похмурими перехожими,
що живуть в режимі «можна» і «ні»?
Замислитесь зараз наскільки на них є схожими?-
 так вони це вже ви, якщо без брехні.

Тільки асфальт листям вкривається,
а у мене вже сніг і зливою дощить,
І якщо все вищезгадане з вами збігається,
Віднайдіть в собі дитину і ніколи її не лишіть.


Рецензии