Перед святом

Похмурі будні трапляються часом.
Вони, як камінь у горлі, давлять вже давно,
Тримають міцно і трощать золотокрилі гадки у лайно.

Врешті, прийде свято – треба веселитись!
Розігнати сірі хмари – сонцю посміхнутись,
Бо коли в наступне вийде воно-ясне?

***

Вже під вечір розійдуться святні гості.
А ти приляг, поспи трішечки,
Хай мрії збудуться, тримавшиї з малечку.

Ходи, мандруй, пізнавай, раюй …
Цей увесь світ для того є,
Чого нам тільки не достає?


Рецензии