Колискова для маленькоi дiвчинки

Наш котик муркоче,
Морозива хоче,
А може співає пісні...
Він лапкою вкрився,
За день так втомився,
І ліг, задрімав... Уві сні

Приснилась ковбаска,
І мамина ласка,
Сметанки аж цілий бідон.
А десь нишком-тишком
Сміялися мишки:
Який гарний Мурчика сон!

Ти, дівчинко мила,
Вже личико вмила?
Давно закінчилася гра.
Чекає вже ліжко,
Зігрієшся трішки,
Давно треба спати. Пора.

Хай вітер стихає,
Тебе колихає,
Співа колискові пісні...
А котик муркоче,
І ручку лоскоче,
Сміється тобі уві сні.

Ти, пташко рідненька,
Стомилась маленька,
Вже годі кричати, стихай...
Стуляй оченята,
Вже сплять всі малята,
І, крихітко, ти засинай!..


Рецензии