Юбiлей

  У працаздольны юбiлей заўжды  сталее i мудрэй.
Калi веды ёсць i сiлы можна выканаць, што мiла.
Вакол дзяўчаты, як вянок, позiрк лагоды не знарок.
Па нядзелям цi суботам ты з усмешкай, анекдотам
трымаеш у руце , што варта – сябры побач, песнi , жарты
Жадаю ў жыццi заўжды нябес спрыяльныя звязды,
шмат хвалюючых хвiлiнак,паболей шчаслiвых зiмак,
каб з кожным днём весялеў дом,чарада ўнукаў за сталом.
Цяпла ад славы адбiцця, шчырага доўгага жыцця.
“Уздыму”
Хоць часам цяжка тварыць, страпаць-
змiкiцiлi “Мiкiтаў лапаць”.
Змiкiцiм шмат чаго павольна?
Ды нават кросны, нават жорны.
Усё, што трэба для жыцця,
аж да зэдля, дзяркача...
А пакуль пошукi , знаходкi
ды ад знаходак асалодкi.
 Пралеска
Кветачка- пралеска- пяшчотная душа
 i квiтнее буйна ,i вельмi хараша.
А на Беларусi за вясёлы ўзгляд-
кветачкi -пралескi – так клiчуць дзяўчат.
Блакiтныя вочы вяснавую кветку
не забыць нiколi нi ў зiмку, нi ў летку.
Кветачкi- пралескi колер iх нябескi
ў ружах спатканне, шчырае каханне


Рецензии