Колискова

На дворі ніченька гуляє
Спати діточок вмовляє,
Діточки її не чують
У кімнаті бешкетують,
Місяць у віконце зазирає -
Неслухняних він прохає:
«Досить всім бешкетувати
Час у ліжечко лягати,
Свій гармидер прибирати
На добраніч всім казати».
Коли ти не можеш спати
Треба зіркі рахувати,
Ти у ліжечко лягай,
Оченята закривай
І рахуй до десяти,
Щоб побачити у сні:
«Новорічну ялинку
Та зимову стежинку,
Ясний Місяць, ясні зорі
Та веселку на просторі,
Як стрибає горобець
І гуляє вітерець
Як росте в гаю суничка,
І горить яскраво свічка,
Як куштуєш ти пиріг
І летить сріблястий сніг,
Як троянда розквітає
І бджола над квіткою літає,
Як у море пароплав рушає
І героєм світ тебе вважає»,
Все можливо в цьому сні -
Ти бажай і тільки спи.

2010


Рецензии
Уже попытавшись написать колыбельную самостоятельно, понимаю, какой это труд. Здорово!

Александр Октябрьский   23.02.2018 19:29     Заявить о нарушении