14 10 2015

Минуло літо тепле і сухе
І перший сніг у жовтні випав рано,
І було перемир”я ще крихке,
І починали заживати рани.
Рани у хлопців від ворожих мін,
Від куль, від «градів», від простих снарядів.
Так, вдома рани гояться від стін
Від рідних стін в квартирі і в параднім.
Тому від стін, що стіни ці цілі,
Що діти в них і матері, і вдови
Що борщ і банош знову на столі,
А навкруги ростуть новобудови.
А що ж робити з ранами душі,
Чи у бійця, чи хлопця інваліда,
Коли він бачить хабарі і бариші,
В руках чиновника, служителя Феміди?
Наплодив їх нелюдський устрій наш
І край дороги вивів на бігборди,
Тому не хочеться знімати патронташ,
Тому у пісні і нерадісні акорди


Рецензии