Маска

Як ти там, на тому півдні?
Там співають мертві півні.
Там живуть нормальні люди.
Там ніхто не вірить в чудо.

Як ти там, на тому морі?
Там розсипалися зорі.
Там немає з ким померти –
Відсиріли сигарети.

Як ти там, у тому пеклі?
Друзі-вороги запеклі
Чи приносять цукру-солі?
Чи на серці ще мозолі?

Як ти там, на тому світі?
Чи літають хмари з квітів?
Чи печуть на свято паски?
Чи на ніч знімають маски?

Як ти там, на тому півдні?
Там співають мертві рідні.
Там вмирають давні друзі,
Там росте трава на лузі.

Як ти там, на тому морі?
Люди в щасті чи у горі?
Там немає з ким ожити,
Мерзне-в’яне-сохне жито.

Як ти там, посеред раю?
Як воно, іти по краю?
Як воно, душити долю?
Як воно, не знати болю?

Як ти там, в моєму серці,
У нескореній фортеці?
Я, готовий до поразки,
Назавжди знімаю маску.


Рецензии