Споделена молитва

               

                По случай посещението на
                Негово Преосвещенство Кирилл,
                епископ Воронежский и Южно-Российский, РПЗЦ
                в катедрален храм „Успение Богородично“,БСПЦ
                кв. Бъкстон, София

Тамянен дъх душите ни пои
във светлината на огромни полилеи.
Литургийна музика във въздуха струи.
За нас се молят двама архиереи.

По техните молитви озари
сърцата, Господи, със светлина небесна
и виното, и хляба претвори
във Твои кръв и тяло – плът пречестна.

По силата на празничното съслужение
на братя православни християни
благослови светото наше единение
във Бога и нашите духовни блянове.

11.10. (28.09. ст. ст.) 2015 г.
Неделя 19 след Петдесетница
Преп. Харитон изповедник. Мчк Вячеслав, кн. Чешки


Рецензии