Сезон за богомислие

Умъдрен сезон е есента.
Със сълзи отмива страстите на пламенното лято.
Упокоява уморената душа.
Превръща слънчевия блясък в старо злато.

Сезон на покаяние е есента.
Тъжи за яростните бури на отминалото лято.
Разлива във сърцето нежна топлина,
а в горите – листопадни аромати.

Сезон на тихостта е есента.
От Бога мир и кротост проси.
Света потапя в мека светлина.
Молитвено дихание във въздуха се носи.

Сезон за богомислие е есента...


Рецензии