iмпровiзували

одного разу ти прийдеш до мене і скажеш:
а пам'ятаєш,
мені перепробували всі сигарети
з ларьків, де паспорт
ніколи не питають?

я намагався вчити тебе грати в покер,
ти розмовляла чистою українською,
саме тоді я забив на всі перепони,
саме тоді я побачив - ти вмієш здаватись сильною.

саме тоді у твоїй світлій голові майнула думка:
невже можна стати такою щасливою,
провівши всього десять нещасних годин,
просто не відходячи від тієї людини, яка
вперше в цьрму житті зрозуміла
всі твої жарти. і всі твої принципи.

всі твої найкращі подруги, як одна, говорили
"як швидко у вас все зав'язалось",
"чекайте, дізнайтесь один одного ліпше";
скажи, хіба ми хоч раз когось слухали,
хіба ми робили якісь інші речі,
окрім імпровізували,
просто любили,
пливли по течії?

і я, не вагавшись, тобі відповім:
так, любий, ти правий -
ми ніколи нікого не слухали,
бо, знаєш, скільки б я не чула
про те, який ти поганий,
і як ти мене не любиш,
я все одно відповім "так",
коли ти прийдеш і скажеш
"а пам'ятаєш?"


Рецензии