котяча доля

(на украинском языке)


у котика своє завдання
вночі ходить на полювання
весь тиждень - сiм робочих днiв
ловить шкiдливих гризунiв

додому котик прийде вранцi
знесе мишей у скляннiй банцi
не бачить котик провину
вiддасть звiрят хазяїну

в замiн отримає в тій банцi
карасикiв, всiх у сметанцi
ще буде свiжа ковбаса
вiд щастя в бiк стирчать вуса

поївши котик ляже спати
бо треба на нiч сил набрати
у нього мрiя i турбота
мисливська доля – є робота

***
хазяїн дiйде до дверцят
вiдпустить сiрих мишенят
половить котик їх до ранку
знесе додому, повну банку...


Рецензии
Карасики в сметане-вещь!
А ещё баще-лещ.

Анжелика Вавилова   08.04.2023 07:25     Заявить о нарушении
На это произведение написано 27 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.