Чишмэ юлын

Хэмзэ  Арсланов
Чишмэ юлын

Кайнап чыккан юлын таба,
Ин кэлеккэ тэшэ ашагып,
агып китэ ярак чит жирлэргэ
Инеш – елгаларга  кушылып.

Кунелемдэ кайнап торган хислэр
Нигэ чишмэ кебек юл тапмый?
Агып чыгар юлы булманга
Бар барлыгымны ул айкый.

Тонлэ йокы бирми, кондез – тынгы,
Ак болытлар кебек коперэ,
Сыеша алмый кукрэк кинлегемэ,
Эйлэнэ ул утлы кумергэ.

Ничек котылырга  ул  хислэрдэн,
Кемнэрбелэ шунын омэлен?
жавап юк...
Эллэ  инде мине алардан  дим
Арынлырыр бары эжэлем.


Рецензии