ГИЛА ГЬИК1 Я

Зун къе герек кас вуж ятІа, чидач заз,
Зун аквадай вилер аман тамашдай?
Зун акун низ гуж аватІа, чидач заз,
Виликдай зун гьисабайди кІамашдай?

Гила гьикІ я, таб акъатнан кьатІунар?
Ваз гьикІ хьанай паб жедай хьиз пачагьдин.
Вуч фад хьана ви умудрин атІунар?
Хендедадиз элкъвей чІавуз алчахдин!

Зун гьа жув я зама сифте кьилерин,
Акуначир ваз зун акьван цаз алаз.
Ви жегьилвал, дамахринни кьуьлерин,
Фена, кьейди, къекъвей вахтар наз алаз.

Ваз зун герек вахт атана, геж хьана,
Жегьилвилин рагъ хъфейла дагъларихъ.
Кьве пІузакай хъпи тир кьве пеш хьана,
Зул илифай чІавуз къайи багъларихъ.

Зун гьа жув яз ама, эвел кІан тахьай,
Рази я зун жуван сефил кьисметдал.
Зи ашкъидин япариз ви ван тахьай,
Гила рикІел хуьквезва ви зегьметдал.

Зунни бахтсуз, вунни бахтсуз ксар я,
Сад Аллагьдин кьадар ятІа, чидач заз.
Бахтар жагъун тавур залум йисар я,
Вучиз дуьнья чаз дар ятІа, чидач заз!

Эй Сажидин, бес я кая, кьея ви,
Къе атана сурун патал кІвач ала.
Жегьил вахтар вун тек туна фея ви,
Муьгьуьббатдин рекьел векьни-хъач ала!


Рецензии