Jestes wszystkim, co wazne dla mnie

JESTES  WSZYSTKIM, CO WAZNE DLA MNIE
 

Jestes wszystkim, co wazne dla mnie,
Jestes moja lepsza polowa.
Jedna sciezka zdazamy w uczuciach wzajemnie,
W milosnych fantazjach zmyslowych.

Prawdziwe uczucia i wiele wrazen,
Przepelniaja me serce  z  trwoga.
Ty mi zdrowia dodajesz na co dzien,
Moja milosc, przyslana przez Boga. 

Droczysz sie ze mna, to trwa do obledu, 
Rozbawiasz, zasmucasz - to fakt.
Jedno odkrywam, tak zyc nie potrafie,
Twa milosc wyznacza nasz trakt. 

Wiem, ze uda sie nam, moja droga.
Ja bez Ciebie zyc wiecej nie moge.
Czynisz, ze z tesknoty rzewnie szlocham,
Nade wszystko sprawiasz, ze Cie kocham.

Jestem Twoj, juz powinnas to znac, 
Wywrocilas ma dusze w swej mowie.
Juz nie bede przed Toba zatajac,
Z jaka moca gmatwasz mi w glowie.

Wszystko dla mnie mozliwe jest, wiem,
W sposob, ktorego nigdy nie czulem.
Jestes mocnym oparciem dla mnie
I oslaniasz nas bezpiecznym murem.

Twoja milosc jest, jak czysty strumyk,
Jak swieze powietrze, jak morze pragnien.
Jak slonce, jak goracy plomyk,
Ktory zimny rozgrzeje kamien.

Nic nie jest dla mnie zbyt trudne
I na wiele w dazeniu mnie stac.
Wiem, ze teraz urosly mi skrzydla,
I ja moge, jak labedz latac !!!

Juz nie boje sie wiezi naszej. Skad?
Co w mym sercu nie powiem nikomu.
Siedze tutaj, na schodach swego domu,
A me mysli przy Tobie, o cale mile stad…

Chcialbym widziec Twoj cudny usmiech,
Chcialbym zajrzec gleboko w Twe oczy.
Badz mi blizej niz moj wlasny oddech -
Przez wszystkie nasze dni i noce.

Jestem pewien, ze nadejdzie dzien,
Odczujesz wtedy nieslychanie,
Jak bardzo kocham Cie, moje kochanie,
Bez warunkow i zastrzezen.

Chce budzic Cie delikatnie nad ranem…
Wspolnie doznawac zmyslowych pragnien.
Czuc chce, co to znaczy kochac i byc kochanym
Przezyc z Toba spelnienia wspolnych marzen. 

Twa milosc, tajniki rozkoszy mych zna.
Zachwyca i zsyla mi mysli wra;liwe…
Nie przypuszczalem, ze to jest mozliwe,
Budzic sie z usmiechem kazdego dnia.

Byc pewnym, jak opoka* w milosci tej,
Posluga moja Tobie w przysiedze mej.
Na szczerosc i prawde, zobaczysz, mnie stac,
Tobie jedynej chce prawdziwe szczescie dac. 

Most nadziei naszej nie zostal zburzony,
Wciaz do siebie idziemy naprzeciw, w milosci,
By zostac mezem i zona w radosci,
Gdy nadejdzie nasz los wymarzony.

10.08.2014
                ***

AP (wersja oryginalna)    
               


Рецензии