Пасля вайны

I кажацца не дауна гэта была,
А свет змянiуся - проста не пазнаць.
Ужо - падзеям свежая магiла
I помнiкам учарашнiя гараць.

I у памяцi засталiся праблiзна
Гады вайны, як стухшы жар.
А думау, што да самае сiвiзны
Я помнiць буду гэтых дзён кашмар.

Змянiлася жыцця усяго узоры -
Як радасна i вольна стала жыць,
Якiм агнём гараць у небе зоры, -
Глядзiш i думаеш "Ня можа быць...""

А глянеш у пярод, у свет празрысты, -
Якой радзiма ласкай надарыць -
I хочацца удыхаць паветру чысту,
Каб сiл набрацца i доуга, доуга жыць.

Краiна - мацi - мудра ты бяз конца.
Дзяцей сваiх умееш гадавацью
I люба iм i лёгка жыць пад сонцам.
I за цябе жыццё свае аддаць.


Рецензии