Аб инфармацыи На белорусском языке русскими буквам

Инфармацыя,инфармацыя
Ты адзинага свету субстанцыя.
Ты зациснута у кожным атаме
И прасцираешся да краю Сусвету.
Ты аснова жывога зямнога
И Розуму Вышняга.
Ты ствараеш аб,екты нябачнага свету,
Што могуць прациснуцца праз сцену тоустую
И матэрыялизавацца у НЛО,
И формай мяняцца:
То быць круглай,то выцягацца.
Ты аснова духоунага свету жывога.
Ты у душах памерлых зямных,
Ты у духах нябесных и добрых и злых.
Ты лёгка спрауляешся з  часам
То запавольваеш яго,то падганяеш.
Ты працуеш у кожнай клетачцы нашага цела,
Ты нябачнаю ниццю сшываеш Сусвет у адзинае цэлае.
Ты-прастора-матэрыя-часовы
Чатырохмерны атон,
Гэта и я, гэта и ты, гэта и ён.
Хигса базон,што шукаюць вучоныя,
Што масы не мае, твая субчасцица?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Пазнанне, пазнанне
Ты ставиш пытанни:
Адкуль зыходиш,ты, инфармацыя?
З якой празрыстай крыницы
Жывой выцякаеш вадзицаю?
Дзе твой Галоуны Каипьютар,
Куды ты сцякаешся, апраоуваешся и запаминаешся,
и маеш магчымасць без меж ?
Што ёсць бит твая инфармацыя?
Як улавиць цябе,з табой падружыцца
И выйсци на новы пазнання рубеж?


Рецензии