Добър вечер, Моя Тъга!

Добър вечер, моя Тъга!
Виж… Пак свечери се небето.
След дъжда пак ще изгрее дъга
и ще се усмихне светът и сърцето.
Ще изгреят до сребристо звезди,
ще се ширне докрай небосводът,
влюбен славей ще пее в ранни зори,
хоризонтът у мен ще се смее свободен.
Добър вечер, моя Тъга!
Ти не мисли си само, че си вечност!
Ще те гоня от себе си по пълнолуния,
ще те крия по нощите в тъмни ъгли,
ще разпъвам лудостта си на кръстове,
за да ти докажа, че си докрая ненужна.
Добър вече, моя скрита Тъга!
Иди си от мен! Виж… Вратата отворих.
С теб мога да бъда тъжна до край…
Ала не искам… Пусни ми душата…
Свободата ми е безкрайно море-
повече скъпа и нужна.

художник- Георги Скумов


Рецензии
Красива картина. Като рисувана с четка. Чудесна е.

Росен Русев   27.01.2019 01:58     Заявить о нарушении